1. Acidi i stomakut vret Mikroorganizmat

Trupat tanë përdorin ujë për të krijuar acidin në stomak,  Acidin klorhidrik. Ne e mendojmë acidin klorhidrik kryesisht si një lëng tretës që copëton ushqimin në grimca të vogla dhe që kalojnë lehtësisht në zorrët e holla. Sidoqoftë, një funksion më pak i njohur është se acidi klorhidrik eliminon bakteret dhe viruset në stomak duke mbrojtur trupin tuaj nga infeksioni.  Uji jo vetëm që do ta ndihmojë trupin tuaj të prodhojë acidin e duhur klorhidrik, “por ai gjithashtu mund të shpëlajë  viruset nga trakti i sipërm respirator në stomak, ku ato mund të neutralizohen nga acidi i stomakut tuaj.” Pra, pirja e ujit shtesë ndihmon me të dy hapat: shpëlarja e toksinave në stomak dhe prodhimi i HCL i cili vret patogjenët.

  1. Hidraton mukozat

Membrana merr një mbështjellje të keqe, megjithatë, ajo masë  e lëngshme  e ngjitur me  sinuset tuaja përmban antitrupa dhe enzima që shkatërrojnë bakteret dhe ndihmon në luftimin e infeksioneve. Ajo gjithashtu vepron si një pengesë që parandalon patogjenët si pluhuri, tymi dhe bakteret të futen më tej në trupin tuaj ku mund të shkaktojnë dëm të vërtetë. Kur mukozat thahen shumë nuk mund ta bëjnë punën për të kapur patogjenë para se të hyjnë në trupin tuaj. Sigurohuni që membranat mukotike tuaja të qëndrojnë të shëndetshme duke pirë shumë ujë.

  1. Djersitja

Djersitja është një nga mënyrat kryesore që trupat tanë largojnë toksinat. Djersitja ndihmon në largimin e toksinave, mbeturinave dhe baktereve nga trupi juaj  dhe si rezultat këto patogjenë kurrë nuk kanë shansin të kthehen në infeksion të përhapur plotësisht. Ky koncept është i njohur nga modele të ndryshme të mjekësisë- në Mjekësinë Tradicionale Kineze quhet, “lëshimi i jashtëm”. (Deadman. Një manual i akupunkturës). Pini shumë ujë, Djersitja është një mënyrë që trupi juaj të rregullojë temperaturën. E gjithë ajo djersitje që ndodh gjatë etheve bën që trupi juaj ta përdorë këtë pjesë për të ulur temperaturën tuaj  Sigurohuni që të zëvendësoni menjëherë ujin e humbur  për të mbështetur këtë proces.

  1. Limfa

Sistemi i Transportit tuaj i Imunitetit,  Lëngu limfatik mbart qelizat T (qelizat e bardha të gjakut) në të gjithë trupin tuaj kur zbulohet një patogjen. Qelizat T janë  si të thuash ushtria e trupit tuaj,. Ata sulmojnë viruset, bakteret dhe mikroorganizmat e tjerë që përbëjnë një kërcënim për shëndetin tuaj. Nëse ky lëng dehidratohet, ai bëhet më i i ngadaltë, duke zvogëluar efikasitetin natyral të trupit tuaj dhe aftësinë për të cuar qelizat T në vendet e mundshme të infeksionit

 

  1. Përithithja e ushqyesve thelbësorë

Zinku, vitamina C dhe lëndët e tjera ushqyese thelbësore të tretshme në ujë shpërndahen dhe barten në të gjithë trupin. Ju mund të keni një dietë të shëndetshme, të pasur me lëndë ushqyese, por pa hidratim të duhur për t’i bërë ato të arritshme është e vështirë të përthithni të gjithë ushqyesit nga ushqimi juaj. Sigurohuni që të pini ujë me vaktin tuaj dhe të keni shumë sukses.

Uji i pastër është domosdoshmëri Në mënyrë që të funksionojë e gjithë kjo, uji juaj duhet të jetë i pastër. Sasia gjithnjë në rritje të ndotësve në ujin tonë rrit nëvojen per tu siguruar se uji juaj është i pastër dhe se do të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve. Mëlçia, veshkat, gjëndrat e djersës dhe organet e pastrimit duhet të punojnë shumë kur ka toksina në ujin që po pini, duke

Ulur eficensën e tyre  kur përpiqeni të luftoni një ftohje ose grip. “Toksinat mund të jenë shkatërruese për sistemin imunitar. Për shembull, mykotoksinat nga myku janë famëkeqe për shkatërrimin e sistemit imunitar. Shumë toksina të tjera duket se kanë efekte negative edhe në imunitetin. Prandaj përpiquni të minimizoni ekspozimin ndaj ujit të pijshëm të klorinuar, pesticideve, hidrokarbureve aromatike (p.sh., aromatizuesit e ajrit), metale të rënda, ndotjen e ajrit dhe aditivëve të ushqimit. Sigurohuni që të bëni akull me ujë të pastruar. Ngrirja nuk vret të gjithë mikrobet infektive. Nuk duhet të harrohet se i  rëndësishem është uji për shëndetin tonë.. Prandaj, pini një sasi të madhe uji. Shpresojmë që ky artikull të ndihmojë në sqarimin se pse hidratimi po forcon sistemin tuaj imunitar.

Water Boutique – Ku ka uje jemi ne…..

Lër një koment

en_USEnglish