MEMBRANA MOLEKULARE ( Ozmotike)

Description

Membrana gjysëm përcuese është pjesa më e rëndësishme e Sistemit të Filtrimit Molekular (RO).

Membrana përbëhet nga disa shtresa të holla, të ndërlidhura nga fije spirale (e njohur edhe si membrana e përbërë me film te hollë ose TFC).

Materiali i membranës është gjysmëpërcues.

Kjo është një pengesë për ndotësit organike dhe inorganike dhe lëndëve të tretura në ujë, metale të rënda dhe elemente radioaktive toksike dhe kimikate kancerogjene.

Aktualisht kjo është metoda më e mirë dhe më efikase e pastrimit të ujit.

Efikasiteti i membranës mund të përshtatet me nevojat individuale.

Membranat janë në dispozicion në:

-50 GPD

-75 GPD

-100-300-500-600-800 GPD

Ndotja eliminohet nga sistemi i filtrimit molekular me MEMBRANE molekulare:

– Klori > 97%

-radioaktiviteti > 90%

-kalcium dhe magnez (fortesia) > 96%

– lëndët djegëse > 98%

-nitrat dhe nitritet > 83%

– hidrokarburet aromatike > 98%

– metalet e rënda (p.sh. plumbi, merkuri, etj.) > 97%

-bakteret > 99%

en_USEnglish